Beëdiging aardappelkeurmeesters

Veertien nieuwe aardappelkeurmeesters legden op Internationale Aardappeldag, donderdag 30 mei, de eed af. BO Akkerbouw zorgde voor de beëdiging, de NAO is betrokken bij het opleiden van de keurmeesters en hield tijden de beëdiging een toespraak over het belang van de onafhankelijke keurmeesters en hun specifieke rol voor de aardappelsector.  

De beëdiging is onderdeel van de procedure die zorgt voor een onafhankelijke en kwalitatief goede keuring van consumptie- en industrieaardappelen. De beëdiging is een officieel moment. Voordat de nieuwe keurmeesters beëdigd worden, wordt gecheckt of alle benodigde certificaten behaald zijn en voldaan is aan de gestelde eisen. 

Jong en oud waren aanwezig tijdens de beëdiging. Franks Smits werkt al vanaf 1992 bij Agristo. Daartegenover staat Daan Jonas van PotatoNext met zijn zeventien jaar de jongste keurmeester die beëdigd werd. 

De complete lijst met beëdigde keurmeesters en de procedure staan op de website van BO Akkerbouw:  https://www.bo-akkerbouw.nl/dit-doen-wij/keurmeesters-aardappelen

Dick Hylkema
Directeur

Voor meer informatie:

  • hylkema@nao.nl