NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 24 augustus 2021 09:53

Controleer registratie als Rusland-exporteur

Nr17a Rusland newsExporteurs op Rusland moeten geregistreerd staan als exporteur naar Rusland. Hierover benadert NAO halfjaarlijks exporteurs, met het verzoek hun registratie te controleren op de NAO-site (www.nao.nl, erkenningen, Rusland). Bij een correcte vermelding, hoeft een exporteur geen actie te ondernemen. De NAW-gegevens moeten overeenkomen met die op het fyto.

Als u een nieuw bedrijf of adres- of andere wijzigingen wilt doorgeven, kunt u dat doen aan Danny in ’t Veld (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Gezien de doorlooptijd in Rusland willen we eventuele nieuwe adressen of wijzigingen uiterlijk donderdag 2 september 2021 ontvangen.

Sinds 2008 verzorgt de NAO de registratie van bedrijven die consumptie- en/of pootaardappelen naar Rusland willen exporteren. Deze registratie was een voorwaarde voor Rusland om Plantkeur te accepteren.

Registratie laat onverlet dat Rusland zijn grens voor consumptieaardappelen uit de EU gesloten houdt. Markttoegang voor pootaardappelen en mini-knollen is in het seizoen 2021/2022 onzeker.

Bedrijven die op de lijst staan, hebben ook een mail ontvangen over de registratie.

 

Contactpersoon: Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

(© Can Stock Photo Inc. / alex83ch)