NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 07 september 2021 12:22

Nationale aardappel rooidag 4 sept 2021

Nr18a rooidag newsVanuit de NAO promotiecampagne Power to the Pieper is er op 4 september bij Boerkok in Lelystad een eerste nationale aardappel rooidag gehouden. Weliswaar slechts op 1 locatie gezien de beperkende maatregelen door corona. Maar de belangstelling was groot, mede door het prachtige weer.

Niet alleen kon het publiek zelf aardappels rooien maar ook kon men genieten van de horeca gelegenheid bij Boerkok. Ook de pers besteedde aandacht aan het event, zoals radio 5, Q Music en Omroep Flevoland,

 

Doel van de nationale aardappel rooidag is dat de mensen in de omgeving van de aardappelteelt niet alleen zien hoe aardappels geteeld worden maar ook beseffen dat er zo dichtbij voedsel wordt geteeld en dat dat niet zomaar vanzelf gaat. Dat de boeren er bij wijze van spreken hun leven aan wijden en er een hele sector achter zit van afnemers, innovatie en kennis om alles voor elkaar te krijgen. En natuurlijk hoe gezond, duurzaam en veelzijdig aardappels zijn. Daarom werd aan het eind van de dag via reservering een diner gemaakt van aardappel gerechten in aanwezigheid van Samuel Levie, de auteur van het kookboek Zo Gepiept.

 

Nr18a rooidag news2   Nr18a rooidag news3