NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 02 Juli 2019 13:27

BO en PPS Beter Bodembeheer

Nr14a PPS eerlijke bodem news1De PPS Beter Bodembeheer gaat met volle kracht vooruit dankzij de financiële bijdrage die BO Akkerbouw sinds dit jaar levert. BO Akkerbouw kan bijdragen door de inkomsten uit de verplichte heffing. BO mag de heffing sinds 2018 opleggen aan akkerbouwers.

Bedrijven en organisaties die zijn betrokken bij de PPS (Publieke en Private Samenwerking) konden tijdens de workshop op de Partnerdag op maandag 1 juli 2019 hun input geven. Ook vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waren aanwezig. Het ministerie neemt de helft van de kosten van de PPS voor haar rekening.

De deelnemers gaven tijdens de workshop op de proeflocatie Vredepeel van WUR Open Teelten aan te hechten aan een integrale benadering van de bodemonderwerpen. De participanten vinden het belangrijk om de praktijk bij het onderzoek te betrekken. Ook zien zij mogelijkheden om op basis van de resultaten de overheid te wijzen op de mogelijk- en onmogelijkheden van bepaald beleid.

Om de telers en andere schakels goed te informeren over de voortgang van het project is een website ingericht. Via de website kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

LINK https://www.beterbodembeheer.nl/nl/beterbodembeheer.htm

Contact: Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Nr14a PPS eerlijke bodem news2 Nr14a PPS eerlijke bodem news3
Nr14a PPS eerlijke bodem news5 Nr14a PPS eerlijke bodem news4