NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 24 september 2019 14:00

NAO namens Agriterra op APA in Rwanda

Nr18a news2Tijdens de recent gehouden conferentie van de African Potato Association in Kigali heeft de NAO op verzoek van Agriterra een aantal Oost Afrikaanse coöperaties begeleid. Doel was om op deze wijze de stem van telers en ook van de private sector beter te laten doorklinken. Tot dusver was dit forum namelijk puur  wetenschappelijk ingestoken. Hoewel er nog flinke weg te gaan is voordat het aardappel onderzoek in Afrika goed zal aansluiten op de behoefte uit de praktijk, zijn er wel een aantal positieve ontwikkelingen zichtbaar. Zo komt er geleidelijk meer ruimte voor private bedrijven.

 

Het bezoek aan Rwanda is ook benut voor gesprekken met vertegenwoordigers van het internationale onderzoeks instituut CIP en de Rwandese overheid. Het recent aangestelde management van het CIP komt deels vanuit de private sector en dit geeft voor de toekomst zicht op een betere samenwerking met het internationale bedrijfsleven. We hebben een presentatie kunnen geven over de rol van internationale bedrijven voor de ontwikkeling van de lokale sector. Samen met de landbouwraad is met de DG van het Rwanda Agricultural Research gesproken over het vereenvoudigen van de procedures van rassentoelating en de mogelijke import van pootgoed. Mogelijk komt de DG van het RAB in oktober naar Nederland.

Meer informatie: Karst Weening (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Nr18a news3  Nr18a news4