NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 08 oktober 2019 11:10

Vervolg van het CIPC-project start

Nr19a CIPC newsNa een eerste inventarisatie van alternatieve kiemremmingsmiddelen voor de verre export, is de Stichting NAO-Projecten gestart met een vervolgonderzoek. Dit bestaat uit experimenteel onderzoek waarbij zo’n 20 verschillende combinaties van kiemremmingsmethoden wordt uitgeprobeerd. De experimenten gaan uit van uiteenlopende behandelingen van Colomba’s en Fontane’s gedurende de teelt, bewaring, verpakken en transport. De ruim 20 deelnemende bedrijven hopen met het onderzoek meer zicht te krijgen in de meeste geschikte combinaties van behandelingen. Het onderzoek ondersteunt tevens een aanvraag voor een tijdelijke vrijstelling van het gebruik van CIPC voor de verre export.

De deelnemende bedrijven roepen hun collega’s nadrukkelijk op om zich bij het project aan te sluiten. Zonder goede kiemremmingsmethoden komt de verre export van consumptieaardappelen en bovenmaatse poters in het gedrang. De deelnemers zijn exporteurs, pootgoedhandelaren en sorteer- en verpakkingsbedrijven.

 

Contactpersoon: Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)