CKA normen
CKA-kwaliteitsnormen consumptieaardappelen
De CKA-kwaliteitsnormen consumptieaardappelen zijn standaarden om de kwaliteit van consumptieaardappelen te beoordelen. De standaarden zijn destijds opgesteld door de Commissie Kwaliteitskeuring Aardappelen (CKA) van het voormalige Hoofdproductschap Akkerbouw. De laatst bij de NAO bekende versies zijn die uit 2004.
CKA reglement algemene voorschriften
CKA – I – II – III – IV en V
COMMISSIE KWALITEITSKEURING AARDAPPELEN (CKA)
CKA I : Keuringsreglement voor veldgewasaardappelen, bestemd voor consumptie en industriële verwerking, met uitzondering van de zetmeelbereiding
CKA-I – Keuringsreglement veldgewasaardappelen voor consumptie en industriële verwerking
CKA-II : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de verwerking tot voorgebakken producten
CKA-I – Keuringsreglement veldgewasaardappelen voor consumptie en industriële verwerking
CKA-III : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de verwerking tot chips
CKA-III – Keuringsreglement ontvangst aardappelen, bestemd voor verwerking tot chips
CKA-IV : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de puree- en granulaatindustrie
CKA-IV – Keuringsreglement ontvangst aardappelen, bestemd voor puree- en granulaatindustrie
CKA-V : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de verwerking tot gedroogde stukken
CKA-V – Keuringsreglement ontvangst aardappelen, bestemd voor verwerking tot gedroogde stukken