CKA normen

CKA-kwaliteitsnormen consumptieaardappelen

De CKA-kwaliteitsnormen consumptieaardappelen zijn standaarden om de kwaliteit van consumptieaardappelen te beoordelen. De standaarden zijn destijds opgesteld door de Commissie Kwaliteitskeuring Aardappelen (CKA) van het voormalige Hoofdproductschap Akkerbouw. De laatst bij de NAO bekende versies zijn die uit 2004.

CKA reglement algemene voorschriften

CKA – I – II – III – IV en V

COMMISSIE KWALITEITSKEURING AARDAPPELEN (CKA)

CKA I : Keuringsreglement voor veldgewasaardappelen, bestemd voor consumptie en industriële verwerking, met uitzondering van de zetmeelbereiding

CKA-I – Keuringsreglement veldgewasaardappelen voor consumptie en industriële verwerking

CKA-II : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de verwerking tot voorgebakken producten

CKA-I – Keuringsreglement veldgewasaardappelen voor consumptie en industriële verwerking

CKA-III : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de verwerking tot chips

CKA-III – Keuringsreglement ontvangst aardappelen, bestemd voor verwerking tot chips

CKA-IV : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de puree- en granulaatindustrie

CKA-IV – Keuringsreglement ontvangst aardappelen, bestemd voor puree- en granulaatindustrie

CKA-V : Keuringsreglement bij de ontvangst van aardappelen, bestemd voor de verwerking tot gedroogde stukken

CKA-V – Keuringsreglement ontvangst aardappelen, bestemd voor verwerking tot gedroogde stukken