Webinar Ketenproject terugkijken

Op 5 maart is vanuit het ‘Ketenproject verbetering pootgoedkwaliteit’ de webinar over pootgoedkwaliteit in de keten georganiseerd. Meer dan 650 telers hebben live of achteraf gekeken. Het webinar is terug te kijken via de website www.zuinigoppootgoed.nl of door op de volgende link te klikken: https://live.kwoot.nl/pootaardappelen-wees-er-maar-zuinig-op

Het webinar biedt praktische informatie over maatregelen die telers en transporteurs kunnen nemen om de vitaliteit van een partij te behouden. Op de website www.zuinigoppootgoed.nl staan ook checklisten voor het omgaan met pootgoed voor de pootgoed- en consumptieteler en transporteur. De buitendienstmedewerkers van de handelshuizen en de aardappelverwerkende bedrijven kunnen deze bespreken met de telers.

Het webinar en de checklist komen voort uit het zesjarige ketenproject  ‘Verbetering pootgoedkwaliteit’ dat in 2022 is afgerond. Het project is een initiatief van Agrico, Agristo, Aviko Potato, Farm Frites, HZPC, Kleinjan’s aardappelhandel, LambWeston, McCain, Meijer Potato, NAK, NAO, NAV, Nedato en VAVI. BO Akkerbouw en LTO Nederland sloten zich daarbij aan.

Jan Gottschall
Secretaris / Beleidsspecialist

Voor meer informatie:

  • gottschall@nao.nl